10 EKİM KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Ekim 2024

TMMOB, DİSK, KESK ve TTB bileşenleri öncülüğünde 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı’nda düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” sırasında yaşanan canlı bomba saldırılarıyla gerçekleştirilen ülke tarihinin en kanlı katliamında yitirdiğimiz canlar 10 Ekim 2024 tarihinde Türkiye genelinde olduğu gibi Adana UĞUR MUMCU Meydanında Tren Garı önünde  anıldı.

Dokuz yıl önce bugün binlerce yurttaşımız Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine katılmak için ülkenin dört bir yanından yola çıkmış, Ankara Garı önünde buluşmuştu. Kaybettiğimiz 104 can için Adana UĞUR MUMCU alanında gerçekleştirilen anmada "Karanfillerimize Sözümüz Var, Emek, Demokrasi ve Barış Mücadelesi Kazanacak!" denildi. Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamalarda bulunan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet ÇELİK ve TMMOB Adana İKK Sekreteri Kerem ŞAHİN' in konuşmalarının ardından Demokrasi Şehitleri yakınları da söz aldı.

TMMOB Adana İKK Sekreteri Kerem ŞAHİN yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Bundan tam 9 yıl önce, en büyük acılarımızdan birini yaşadık. Bundan tam 9 yıl önce 109 canımızı barış yolunda, özgürlük yolunda, adalet yolunda yitirdik. Katledildiğimiz yetmemiş olacak ki yaralılarımıza yardım etmeye çalışırken tomalarla, biber gazlarıyla saldırdılar. Kendi bekâları için ömrünün baharında gençlerimize, çocuklarımıza ölümü hak gördüler.

10 Ekim’de insanlığa karşı suç işlenirken, gerçek sorumluları hala ortaya çıkartılmadı. Bu suçun gerçek sorumlularını yargılamayanlar, katliamın üzerini örtmek isteyenler en az bu katliamı yapanlar kadar suçludurlar. Hepimiz biliyoruz ki, bu katliamların sorumlularının ortaya çıkartılmamasının nedeni onların devlet içinde yuvalanmış uzantılarıdır. Eğer bu yapıyı yok etmezsek hiçbir katliamla hesaplaşmamız mümkün değildir.

Ülke tarihimizin en karanlık günlerinden biridir 10 Ekim. Bu karanlık bizlere dünümüzden miras. 1 Mayıslardan, Sivaslardan, Madımaklardan, Suruçlardan, Diyarbakırlardan bize miras. Ancak bilinsin ki bu karanlık ile, bu karanlığı yaratan eller ile mücadelemizde bizlere mirastır.  Uğruna en iyilerimizi, en güzellerimizi yitirdiğimiz. Barış için, demokrasi için, özgürlük için devam edecek mücadelemiz. Onları mücadelemizde yaşatacağız. Yitirdiklerimizden bize kalan mücadelemiz ile ülkemizi eşitliğin, özgürlüğün, barışın, adaletin egemen olduğu bir ülke haline mutlaka getireceğiz.

10 Ekim demokrasi, barış, özgürlük ve adalet isteyen on binlerce insanın biraya geldiği son kitlesel eylemdi. Ta ki şairin dediği gibi “ ŞU MERMİ İÇİMİ DELMESEYDİ EĞER”. O mermi o gün içimizi deldi. Yine en güzellerimiz en değerlilerimiz hain bir bomba ile hayatlarından oldular.

Yitirdiklerimizi sevgi, saygı ve özlemle anıyor, sizleri örgütümüz TMMOB adına selamlıyorum.